Devlet Huzurevleri
Devlet Huzurevi Yaşlı Bakımevi Fiyatları ve Başvuru yapmak isteyenler için, devletin huzur evleri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma bakanlığına bağlı vakıflar ve devlet tarafından bakıma muhtaç olan yaşlıların bakımı için yapılacaklara değindik. Sosyal Devlet ilkesi gereğince, devlet bakıma muhtaç olan, kimsesi olmayan veya ailesi ile çocuklarının bakmadığı yaşlıları özel hizmetler kapsamına alarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce rehabilitasyon altında bakılmasını sağlamaktadır. Tabi Devlet destekli yaşlı bakım evlerinden faydalanabilmeniz için bazı şartlar mevcuttur
Devlet Yaşlı Bakım Evi Fiyatları
Önce yaşlı bakım evlerinin sınıflandırmasını inceleyelim. Bakım evleri 3 grupta toplanır. Bunlar huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri ve özel bakım bölümüdür. Huzur evleri tedavisi mümkün olmayan hastalığı bulunmayan, huzurlu bir ortamda yaşlıları korumak amacıyla kurulmuş devlet destekli yaşlı bakım evleri iken, rehabilitasyon merkezleri ise tedavisi mümkün olmayan hastalığı olan, sürekli rehabilitasyon altında tutulması gereken kişiler için yapılmış kuruluşlardır. Özel bakım adı verilen bakım evleri ise akıl ve ruh sağlığı yerinde olan, bulaşıcı hastalığı olmayan, yatağa bağımlı veya zihinsel veya fiziksel gerilemeleri nedeniyle özel olarak bakım gerektiren yaşlılara verilen özel hizmetin adıdır.
Devletin Yaşlı Bakım Evleri Ücretsizdir!
Devlet, yapılan araştırma neticesinde, herhangi bir geliri ile üzerine kayıtlı mal varlığı olmayan tüm yaşlılarımız da hiçbir ücret almadan bakım ve sağlık işlemlerini gerçekleştirirler. Ancak bakım evinde kalan yaşlının geliri veya mal varlığı mevcut ise, durum değişecektir. Özel huzur evi ve Devletin huzur evlerini birbiriyle karıştırmamak gerekir. Ücret talep eden kuruluşların bir çoğu özeldir.
Huzurevine Kayıt Şartları Nelerdir?
Bir yaşlının huzur evinde kalabilmesi için aşağıda ki şartları taşıyor olması gerekmektedir.
- Yaşlık altmış yaş ve üzerinde olmalıdır.
- Yaşlının kendi kendine bakabiliyor olması gerekmektedir. Günlük yaşamını kendi karşılayabiliyor durumda olmak,
- Akıl yönünden sağlıklı olmak.
- Diğer yaşlılara zarar vermemesi açısından herhangi bir bulaşıcı hastalığı olamaması,
- Alkol veya uyuşturucu bağımlılığının bulunmaması,
- Sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunmak. Ailesinin veya çocuklarının bakmadığı veya parası olmadığı, sosyal inceleme raporu ile tespit edilmiş olmalıdır.