İstanbul Darüşşafaka Cemiyeti Bakımevi
İstanbul Darüşşafaka Cemiyeti Bakımevi 4.2/5 Adres Yakacık Yeni Mahalle Çalkantı Sok. No:4 Yakacık 34876 Kartal / İSTANBUL Website İstanbul Darüşşafaka Cemiyeti Bakımevi Kapasite 80
İstanbul Darüşşafaka Cemiyeti Bakımevi 4.2/5 Adres Yakacık Yeni Mahalle Çalkantı Sok. No:4 Yakacık 34876 Kartal / İSTANBUL Website İstanbul Darüşşafaka Cemiyeti Bakımevi Kapasite 80
Evde bakımı mümkün olmayan, belirli bir yaşı geçmiş kişiler için bakım, ilgi, terapi ve tedavi gibi hizmetleri sağlayan huzurevleri, ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzatmasıyla gereklidir. Genellikle kötü bir algı olsa da herkes zaman zaman huzurevi neden gereklidir sorusunun cevabını merak ediyor.
Vücudumuzdaki kemik kütlemiz çocukluk döneminden başlayarak zamanla artış göstermektedir. Ergenliğe kadar hızlı bir şekilde artış gösteren kemik oranındaki artış, 30lu 40lı yaşlarda en yüksek orana ulaşarak durur ve bu yaşlardan sonra kemik kitle oranında düzenli bir şekilde azalma başlar.
Sinir sistemi, canlı vücudunun kendi içindeki olayları, çevresinde gelişen olayları, iç ve dış çevre arasındaki ilişkileri düzenleyen, denetleyen ve gerekli tepkiyi veren bir sistemdir. Merkezi sinir sistemimiz merkezi sinir sistemi ve periferik sinir sistemi olarak ikiye ayrılır. Periferik sinir sisteminde bulunan sinir lifleri 3 gruba ayrılır:
Omurilik yaralanmaları travmalara, enfeksiyöz hastalıklara, tümöre, damarsal problemlere, toksik maddelere maruziyete, omurgayla ilgili fiziksel problemlere ve daha bir çok faktöre bağlı olabilceği gibi bazende idiopatik yani nedeni bilinmeyen durumlardan dolayıda oluşabilmektedir.
Parkinson hastalığı, beynimizdeki dopamin adı verdiğimiz, beyin hücrelerimiz arasındaki haberleşmeyi sağlayan maddeyi üreten hücrelerin bozulması sonucu ortaya çıkmaktadır.Beynimizdeki dopamin maddesini üreten hücrelerimiz yaptığımız hareketlerıizin hızı,uyumu,dengesi gibi faktörlerden sorumludur.
Multiple Skleroz (MS) hastalığı, merkezi sinir sistemini etkileyen ve ataklarla kendini belli eden kronik ,sinir sisteminin bir hastalığıdır. Bağışıklık sistemimiz vücudumuzu dış etkilere karşı korurken kendi hücrelerini ise tanır. Ancak belirsiz nedenlerdendolayı sistem bozulduğunda, bağışıklık sistemimiz kendi hücrelerine özellikle de sinir iletimimizi işleten beyin ve omurilikteki hücrelerimize karşı saldırı düzenler.
Şizofreni hastalığı; kişinin gerçek ile hayal dünyasında ki kişi ve olayları ayırt etmede güçlük çekmesi, duygu, düşünce ve hareketlerinde önemli ve fark edilir derecede bozulmaların gözlemlenmesi olarak tanımlanabilir. Kimsenin göremediği ve duyamadığı kişiler ile iletişimde olmak, o kişileri gerçekmiş gibi düşünmek, beyninde veya hayal dünyasında yarattığı olaylar içerisinde kendine rol çizmek ve tüm bunlara inanmak şizofreni hastalarını yaşadığı gayet ciddi ve kronik bir durumdur.
Palyatif bakım üniteleri başta kanser hastası olup terminal dönemde olan hastalar için kurulsada zaman içerisinde oluşan ihtiyaca göre kapsamı genişlemiştir. Palyatif bakım birimleri hastanelerdeki yoğun bakım ile servis arasındaki bir konumdadır. Palyatif bakım gerek yaşlılık ve yaşlılık hastalıklarında, gerekse kronik hastalık hali olan ve yatalak olan hastaların bakımları ve sağlık desteklerinin sağlandığı bakım merkezleridir.
Uzun süredir gençlerin, yaşlıların, çocukların ve hatta devletlerin birinci gündem maddesi olan koronavirüs tehlikesi herkesi endişelendiriyor. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmek hem ailelerimizin hem de sevdiğimiz diğer insanların canını tehlikeye atıyor.
Sosyal hizmet uzmanlarımızla iletişime geçerek aradığınız yaşlı bakım merkezi hakkında ücretsiz bilgi alın.
Kurumunuzu ücretsiz olarak Huzurevi Fiyatlarına eklemek için lütfen gerekli alanları eksiksiz doldurun. Uzmanlarımız en kısa sürede mail yoluyla iletişime geçecek.