YAŞLI BAKIM EVLERİ-YAŞLI BAKIM MERKEZLERİ-DESTEK HATTI

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin
Omurilik yaralanmaları travmalara, enfeksiyöz hastalıklara, tümöre, damarsal problemlere, toksik maddelere maruziyete, omurgayla ilgili fiziksel problemlere ve daha bir çok faktöre bağlı olabilceği gibi bazende idiopatik yani nedeni bilinmeyen durumlardan dolayıda oluşabilmektedir.
spinal Kord yaralanması, omurilik yaralanması

Huzurevi mi arıyorsunuz?

Sosyal Hizmet Uzmanlarımızdan, aradığınız huzurevi hakkında ücretsiz bilgi alın.

Bize Whatsapp üzerinden ulaşın.

Formu doldurun, biz sizi arayalım.

Huzurevi, Yaşlı Bakım Evi, Alzheimer Bakım Evi, Hasta Bakım Evi, Yatalak Hasta Bakım Evi, Yatılı Fizik Tedavi Merkezi DESTEK HATTIMIZI arayın.

Sosyal Hizmet Uzmanlarımız sizi bilgilendirecek canlı destek verecektir.

Telefon; 05522218833

Huzurevleri ve yaşlı Bakım Evleri konusunda öncelikle ikisi arasındaki farkı anlatmakla başmak istiyoruz. Yaşlı Bakım Evleri veya diğer adıyla Yaşlı Bakım Merkezlerinde ise; Kendi öz bakımını yapamayan kendi başına yemeğini yiyemeyen, Suyunu içemeyen, kıyafetlerini değiştiremeyen, tuvaletine gidemeyen veya altı bezlenen, banyosunu yapamayan ruhsal zihinsel ve bedensel sağlığı yerinde olmayan bakıcı desteği gereken yaşlı kişilerin kaldığı kurumlardır.

Yaşlı Bakım Merkezlerinde veya diğer adıyla Yaşlı Bakım Evlerinde kalanlar 3 tür hizmeti satın almış olmaktadırlar. Nedir bu hizmetler? 1) Bakım Hizmeti, 2) Sağlık Hizmeti, 3) Otelcilik Hizmetidir.

Yaşlı Bakım Evlerinde kalan yaşlılar için günlük yemek hizmetleri, banyosunun yaptırılması, alt bakımının yapılması, tırnaklarının kesilmesi, saçlarının taranması yapılır.  Oda temizliği hizmeti, yaşlının çamaşırlarının yıkanması ütüsünün yapılması hizmetleri, 7/24 İlaç takinin yapılması, hergün şeker ve tansiyon ölçümlerinin yapılması gibi hemşirelik desteği-haftada 10 saat doktorluk hizmeti ve Bakıcı, temizlik personeli hizmeti verilmektedir. Ayrıca Sosyal Hizmet Uzmanı ve Psikolog hizmetleri de verilmektedir. Görüldüğü gibi 3 hizmet alınmaktadır.

Bu Yaşlı Bakım Merkezlerinde; Geriatrik hastalıkları olan kişiler kalmaktadır. Bu hastalıklarda:Ç Alzheimer, Demans, Parkinson, İnme, Felç, MS,ALS, Diyabet Hastalığı, Yüksek tansiyon, Ostreopoz, Kemik Erimesi, Kalp damar Hastaları kalabilmektedir.

Devlet Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi veya Yaşlı Bakım Evlerine kabul yaşı 60 tır. Kişiler ancak 60 yaşından büyükse bu kurumlarda kalabilmektedir. Bu huzurevinde kalmak içinde Hasta Yakını Vasilik belgesi alarak ya il veya İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine yada Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezlerinin yönetimine dilekçeyle başvurmaktadırlar. Yapılan bu başvurudan sonra görevli Sosyal Hizmet Uzmanları başvuran kişinin evinde ve yaşam alanında bir sosyal inceleme yaparlar ve bu incelemeden sonra uygunsa kuruma kabul için kanaat bildirir. Devlet Huzurevlerinde Kalabilmek için öncelikle bazı kurallar vardır. 1)Bulaşıcı hastalığı bulunmamak, 2) saldırganlığının olmaması 3) Huzurevinde kalabilir sağlık raporunun olması Bu raporda kişinin kendi öz bakımını yapamayacağı ruhsal, zihinsel, bedensel sağlığının yerinde olmadığını, destekle hayatını idame ettireceğini belgelenmelidir. 4) Alkol veya madde bağımlılığının olmaması gerekmektedir.

Yapılan sosyal inceleme sonrasında başvuran kişi sıraya alınır ve eğer tercihli yeri varsa o kurumda yer açılmasını beklemesi gerekmektedir. Bir nevi sıraya alınmaktadır. Eğer tercih ettiği bir huzurevi yoksa tüm huzurevleri için sıraya alınmakta hangisinde yer boşalırsa sırayla kişiler yerleştirilmektedir.

Devlet Yaşlı Bakım Evleri veya Yaşlı Bakım Merkezlerinde ise ücretlendirme genellikle kişinin maaşının veya gelirinin %70 ini huzurevi kesinti yapmakta geri kalan ise kişiye verilmektedir.

Özel Yaşlı Bakım Evlerinin veya diğer adıyla özel Yaşlı Bakım Merkezlerinin Merkezlerinin bu işleyiş farklılık göstermektedir. Şöyle ki ; Özel Yaşlı Bakım Evlerinin giriş yaşı 55’tir. Yani  55 yaşından büyük kişiler kalmaktadır. Ancak bakım gerektiren daha küçük yaştaki hasta kişilerde hazırlanacak sosyal inceleme raporu ve sosyal hizmetlerin onayı ile bu kurumlardan hizmet alabilmektedir. Bu Yaşlı Bakım Evleri ücrete tabidir.  Devlet Yaşlı Bakım Evlerinden fiyatlandırma olarak biraz daha fazla olmaktadır. Bu huzurevlerinde de günlük 3 ana 2 ara öğün olmak üzere yemek verilmektedir. Ayrıca; 7/24 temizlik bakım hizmeti almaktadır. Bu huzurevlerinde de kalmak için 1)Bulaşıcı hastalığı bulunmamak, 2) Saldırganlığının olmaması 3) Huzurevinde kalabilir sağlık raporunun olması Bu raporda kişinin kendi öz bakımını yapabileceği ruhsal, zihinsel, bedensel sağlığının yerinde olduğu belgelenmelidir. 4) Alkol veya madde bağımlılığının olmaması gerekmektedir.

Özel Yaşlı Bakım Evlerinde kalmak içinde kişiler huzurevi müdürlüğüne başvurmaktadır. Daha sonra Yaşlı Bakım Evlerinin sosyal hizmet uzmanının hazırlayacağı sosyal inceleme raporuyla kuruma kabulleri yapılmaktadır. 

Özel Yaşlı Bakım Evlerinin ücretleri bakılacak hastanın veya yaşlının sağlık  durumuna göre değişiklik göstermektedir. Diyelim ki hizmet alacak kişi yatağa bağımlı 2 saatte 1 kez çevrilmesi gerekebilir. Yatak yarası olabilir,  treakostomi veya kanülü olabilir ona göre ücretlendirme de değişiklik göstermektedir.  Fizik Tedavi gereken bir hasta da olabilir. Bunların dışında Yaşlı Bakım Evlerinin olduğu lokasyona merkeze olan uzaklığa ulaşım yöntemlerine veya ulaşım rahatlığına binanın ve binadaki fiziksel koşulların yeni veya eski olmasına odadaki yatak sayısına, odada banyo wc olmasına veya olmamasına göre değişiklik göstermektedir.

Sadece sağlık desteği değil aynı zamanda öz bakım konusunda da daha fazla desteğe ihitiyaç duyulmaktadırlar. Yemek yedirilmesi, alt bakımının yapılması, banyosunun yapılması gibi hizmetlerde de daha çok emek ve işleyiş gerektiğinde ücret konusu değişiklik göstermektedir.

Germeleri,güçlendirmeleri,denge-koordinasyon egzersizlerini,duyusal tedavileri,transferleri ve bir çok tedaviyi kapsayan bir tedaviyi içerir.

İlgili içerikler

Huzurevi mi arıyorsunuz?

Sosyal Hizmet Uzmanlarımızdan, aradığınız huzurevi hakkında ücretsiz bilgi alın.

Bize Whatsapp üzerinden ulaşın.

Formu doldurun, biz sizi arayalım.

Hakan Berktaş

Hakan Berktaş

Sosyal Hizmet Uzmanı; Hakan Berktaş 1971 yılında Malatya da doğdu. 2010 yılından bu yana İstanbul da bulunan uzmanımız, Huzurevi Fiyatları dışında, Sosyal Rehberlik projesinin de yürütücüsüdür.

Bu yazı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haber bültenimize kaydolun.

Haber bültenimize kaydolarak, eklenen içeriklerden ilk siz haberdar olabilirsiniz. Üyelikten istediğiniz zaman ayrılabileceğinizi unutmayın.

Call Now ButtonHemen ARA
huzurevi ekle, huzurevi fiyatları

Huzurevi Fiyatları

Kurumunuzu ücretsiz olarak Huzurevi Fiyatlarına eklemek için lütfen gerekli alanları eksiksiz doldurun. Uzmanlarımız en kısa sürede mail yoluyla iletişime geçecek.

Sosyal hizmet uzmanlarımız sizinle en kısa sürede iletişime geçecek.

sosyal hizmet uzmanı hakan berktaş, huzurevi fiyatları